Cyberpesten
Voor de leerlingen van Mavo Muurhuizen zijn  internet en sociale media een onderdeel van hun ‘gewone’ wereld. En net als in de rest van die wereld gebeuren daar leuke, maar ook minder leuke dingen. Cyberspace … welke (fatsoens-)regels zijn er of zouden er moeten zijn? Hoe geef je je eigen grenzen aan? Wat doe je als het uit de hand loopt? Welke verantwoordelijkheid heb je zelf als het gaat over pesten, profielsites en chatten?
Onze leerlingen uit het tweede leerjaar hebben gekeken naar de voorstelling ;-)Cybrrr!!! Lees meer...

Footgolf Clinic

Ook dit jaar zetten heel veel leerlingen zich in voor het goede doel; deze keer is dat het ‘Back to School Project’ waarbij kinderen die om diverse redenen uitvallen op scholen in Zuid-Afrika weer in de schoolbanken worden geholpen. Door middel van vele activiteiten wordt er geld ingezameld, zo ook met het verkopen van waxinelichtjes tijdens de kerstactie.
Zondag 30 maart was het zover, Koen van Minnen uit 2E mocht met Rubin van der Linden bij Golfclub Edda Huzid in Voorthuizen een footgolfclinic volgen. Deze werd geheel belangeloos verzorgd door Nederlands kampioen footgolf Simon Wetzel. Koen was namelijk de winnaar van de kerstactie, hij had het meeste geld opgehaald!
Footgolf is een combinatie van voetbal en golf. Het is de bedoeling om de bal in zo min mogelijk schoten in de hole te krijgen, iets waar Koen en Rubin nu iets meer vaardigheid in hebben gekregen.
De prijs voor de Aveda Hairtreatment ging naar Nisa Yaylali. Zij heeft van alle meiden het meeste geld ingezameld.
Mevrouw Blom dankt iedereen, namens de kinderen in Zuid-Afrika, voor de actieve bijdrage!!

De nieuwsbrief is verstuurd

De nieuwsbrief is weer verstuurd. Mocht u hem niet ontvangen hebben, dan kunt u dat door geven aan mevrouw Friele: k.friele@mavomuurhuizen.nl. U vindt de nieuwsbrief ook in het rechtermenu onder het kopje "nieuwsbrieven". In deze nieuwsbrief nr. 5 staat abusievelijk vermeld dat de uitslag van de CITO rekentoets uiterlijk 24 april is, dit moet zijn: 6 mei.

Keuzekaart klas 2 en 3
Begin week 12 (17 t/m 21 maart 2014) hebben de leerlingen uit klas twee en drie hun definitieve keuzekaart meegekregen. 
De kaart voor klas 2 is gedrukt op groen papier en die van klas drie op blauw papier. Ze moeten worden ingeleverd bij de mentor. Hij/zij controleert de kaart en ondertekent hem. De mentor heeft met zijn/haar klas afspraken gemaakt over het inleveren. De kaarten moeten vóór 1 april 2014 weer terug zijn bij de LOB-coördinator.
Wilt u ervoor zorgen dat uw zoon of dochter de keuzekaart, door u ondertekend, op tijd mee terugneemt naar school en inlevert bij zijn/haar mentor?
Op onze schoolsite staat onder het kopje 'Decaan' een document met de naam: 'Toelichting bij keuzekaart'. Hierin staat beschreven hoe de kaart moet worden ingevuld.
Mochten er nog vragen zijn, neemt u dan contact op met de mentor of LOB-coördinator.

Tijdelijke vervanging de heer de Klerck

I.v.m. het ongeluk van de heer de Klerck neemt mevrouw van Gessel tijdelijk de taken als afdelingsleider onderbouw van de heer de Klerck over.

De lessen Nederlands voor klas 1F en 1G en de rekenlessen voor de klassen 1C, 1D en 1E worden overgenomen door de heer Van de Haterd en de rekenlessen door de heer Fennema.

We gaan er vanuit dat de heer De Klerck na de meivakantie al zijn taken weer zelf kan uitvoeren.

Wil je instromen in leerjaar 3?

Leerlingen die zich aanmelden met een aanmeldingsformulier worden in mei uitgenodigd voor een intakegesprek.

Plaatsing in leerjaar 3 is afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen, het intakegesprek en het advies van jouw school.

Je krijgt uiterlijk 17 juli te horen of er plaats is.

Examentraining
Log links in het menu in en kijk in het brievenarchief.

Website

Mocht u vragen, opmerkingen of suggesties hebben, dan kunt u deze e-mailen naar de webmaster:
l.konink@mavomuurhuizen.nl